Sebaik Baik Manusia Adalah Yang Paling Bermanfaat Bagi Orang Lain

Pengalaman Menyertai Kelas Saham Asri Ahmad Academy

Pengalaman Menyertai Kelas Saham Asri Ahmad Academy

Asri Ahmad Academy tu penipu? Pasti ramai yang pernah terbaca tentang betapa negatifnya kelas saham Asri Ahmad Academy (AAA) khususnya program The Protege yang kononnya menjanjikan bulan dan bintang. Penambah perasanya adalah AAA mempergunakan ustaz-ustaz memberi ceramah tentang Islam dan Zakat dalam siri seminar yang dianjurkan. Astaghfirullah.

Buruk sangka adalah salah satu sifat mazmumah manakala mencari-cari kesalahan orang lain pula hadir apabila wujudnya sangkaan buruk dalam hati. Memperlekehkan, menyindir, mengejek, memalukan dan menjatuhkan semangat ini sebenarnya perkara biasa dalam kehidupan, lebih-lebih lagi jika yang berkata itu sebenarnya pesaing dalam perniagaan.

Islam menggalakkan umatnya lebih banyak berdiam diri daripada banyak berkata-kata. Berdiam diri bukan bermakna mengalah atau tidak mampu melawan, tetapi mengelak berlakunya fitnah serta menyebarkan keaiban.

Tiada paksaan menyertai kelas saham anjuran AAA.

Kami mohon doa dan sokongan anda agar kami dapat terus komited mengusahakan program-program pendidikan yang dapat memberikan manfaat kepada ummah, dan dipermudahkan oleh Allah SWT untuk mengusahakannya.

Bertindaklah dengan ilmu. Kami juga berdoa semoga para alumni AAA akan terus sukses dalam dunia pasaran saham dan dapat memberi semula kepada masyarakat.

Terima kasih kepada semua peserta yang memilih untuk hadir ke seminar AAA dan memperoleh pulangan yang baik di pasaran saham.

Mereka juga seperti anda, terdiri dari peringkat umur yang berbeza dan pelbagai latar belakang; usahawan, kakitangan kerajaan, guru, pensyarah, pekerja swasta, engineer, artis tanahair malah pelajar Universiti.

Ingat masa kita sekolah dulu? Being in the same class having same teacher doesn’t guarantee same results, right? Semoga perkongsian pengalaman mereka ini memberi inspirasi kepada anda.

Tak puas baca? Baca lagi pengalaman-pengalaman mereka di sini.

WhatsApp WhatsApp Kami